BBS Group Projects

Rizon Jet, Biggin Hill, Kent

Client: Rizon Jet
Main contractor: Civils Contracting Limited
Building Control: BBS Building Control Limited

Rizon Jet

Aircraft Hangar, Passenger Lounge, Offices and Maintenance Offices — completed May 2011

Erection of a new 3,500 sq. m. aircraft hangar with passenger lounge and two storey offices over and basement maintenance area housing generator and plant with three storey maintenance/staff accommodation over.

The building itself is a steel framed building with composite panel cladding and glazed rain screens to office areas. Precast concrete stairs and concrete floors. Fire stopping and compartment walls between hangar and offices etc in composite panels.

The main difficulty to overcome was balancing the need for adequate means of escape along with the required security measures of an international passenger terminal. The use of protected escape routes with a fully addressable fire alarm system linked to automatic locks. Sensitive areas such as the hangar and FBO/passenger lounge monitored by a VESDA system . This was achieved with close liaison between fire officer, building owner/management team and fire safety consultant throughout the project.


Updated: 2014-07-03 10:01:00   Added: 2011-07-08 15:40:00




The Court Hotel, London, SW5

Client: TNV Construction
Architect: Studio V Architects

BBS appointed Building Control on the refurbishment of the Court Hotel on Earls Court Road in London.


Updated: 2014-07-03 10:00:21   Added: 2014-07-03 09:44:37




August Pitts Farm, Horsmonden, Kent

Client: August Pitts
Architect: ICA Limited

BBS appointed Building Control on the construction of a new 3,720 sqm. packhouse warehouse facility and staff area on a fruit farm in Kent.


Updated: 2014-07-03 10:00:00   Added: 2014-07-03 09:56:42




The Ridgeway Trading Estate, Iver, Buckinghamshire

Client: Sorbon Estates
Design & Build Contractor: Ashe Construction Limited
Architect: EHW Limited

The erection of 6 industrial units on the Ridgeway Industrial Estate. BBS was appointed Building Control on the project. BBS Site Services conducted the quality auditing and pre-completion inspection reporting.


Updated: 2014-07-03 09:39:19   Added: 2014-07-03 09:39:19




Private Residence - Brockwell Park, London, SE24

Architect: Zac Monro Architects
Contractor: Rebuild (London) Limited
Building Control: BBS Building Control Limited

Private Residence, London

This former vicarage has been comprehensively 're-modelled'. The existing derelict house was stripped back to its main structure and all windows replaced and an external insulated dressing applied. A single storey extension was erected to the rear of the property with low-carbon construction and glazing to benefit from solar heat gain. The conversion allowed for an exceptional design, more in keeping with the natural context of the adjoining Brockwell Park, to a standard deserving of its location.

The architectural model for this conversion was the nearby Brockwell Lido which sits in a similar context. The profile of the building was lowered and adapted to appear more horizontal, with emphasis on simpler volumes The simplicity of the Architectural style allows the building to sit within the park in a subtle and sympathetic manner. Its elevations are made of simple rectangular volumes that reduce the scale of the whole, and the careful detailing underlies this.

The primary aim of the conversion was to mitigate the environmental impact of the existing house, without having to entirely demolish and re-build it. Keeping the existing structure greatly reduces the impact of the construction process whilst still allowing the architect to upgrade the home to conserve fuel and power. Over-cladding with low-carbon insulation, render, tiles and timber slats have greatly improved the thermal performance of the house, as has replacing all windows with ethically produced, high performance double glazed aluminium framed units (aluminium chosen as it is easily recycled). The green roof to the building also has well documented environmental benefits in terms of heat-loss and rainwater retention, as well as the obvious benefits in protecting biodiversity.


Updated: 2013-10-31 14:04:40   Added: 2013-10-31 14:04:40




Warrenders, Fairlight, East Sussex

Warrenders, Fairlight, East SussexClient: Private
Architect: Alma-nac
Building Control: BBS Building Control Limited

 

A detached, new build, sustainable house located in the beautiful East Sussex countryside. Alma-nac, an architectural practice based in London, was the winner of an invitation design competiton. The three bedroomed home includes an indoor swimming pool, library and lift. The exterior incorporates an attractive and unusual natural slate cladding.


Updated: 2013-10-29 10:00:00   Added: 2015-01-09 16:52:28




Page: 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |



Part of the Stroma Group